Savršeni svijet?


Bio je to savršeni svijet. Svijet bez boli i patnje. Svijet bez nereda, demonstracija, ratova i smrti. Bio je to svijet sklada i zajedništva. Svijet o kojem mnogi i danas čitaju. Čovjek je uživao u zajedništvu sa svojim Stvoriteljem. Sve je bilo dobro. Skladno. Savršeno.

U početku stvori Bog nebo i zemlju… Na svoju sliku stvori Bog čovjeka… muško i žensko stvori ih… I vidje Bog sve što je učinio, i bijaše veoma dobro.
(Biblija, Postanak 1,1-31)

Jednosmjerni put u propast


Čovjek se pobunio protiv svoga Stvoritelja. Sagriješio je i započeo svoj jednosmjerni put u propast. I svako je stvorenje svjedok te opće pokvarenosti i izopačenosti čovjeka koji ne mari niti za Boga niti za bližnjega.

…grijesi naši protiv nas svjedoče… prijestupi su naši pred nama… pobunili smo se… odmetnuli se od Boga svojega…
(Biblija, Izaija 59,12-13)


Nažalost, ljudi ne žele priznati da su sagriješili. Mnogima je za sve kriv netko drugi. Rijetki su oni koji priznaju svoje pogreške i svoj grijeh. Dragi čitatelju, priznaješ li pred Bogom i ljudima da si grešnik koji zaslužuje kaznu?

Isus Krist je rješenje


Loša je vijest ta da je svaki čovjek počinio grijeh te da je plaća za grijeh smrt. Dobra je vijest ta da nas Bog ljubi te da je u Isusu Kristu providio rješenje za naše grijehe.

Dragi čitatelju, Bog te ljubi i u Isusu ti je ponudio rješenje za tvoje brige i probleme, za tvoju besmisao i tvoj grijeh. Vjeruješ li da je u Isusu Kristu rješenje tvoga grijeha?

Nažalost, mnogi ne vjeruju u Isusa. Ne žele vjerovati. Ne žele se podrediti Isusu Kristu. Mnogi vide rješenje svojih briga i problema u alkoholu, drogi, kocki, rastavi braka, samoubojstvu, napuštanju škole. Mnogi traže rješenje u igri i zabavi, u noćnim izlascima i druženju s prijateljima. Sve je više onih koji odlaze u svijet i daleke zemlje.

Bog je svet i pravedan. Grijeh je morao biti kažnjen. Bog je u osobi Isusa Krista platio smrtnu kaznu koju je čovjek svojom pobunom i grešnim življenjem zaslužio. Isus Krist je uzeo na sebe svaki naš grijeh. Sve naše laži, pohlepe, svađe i zavisti. Sve naše psovke, preljube, pijanstva i razuzdane gozbe. Svu našu sebičnost i samovolju. Svaki naš grijeh. On je savršeno janje Božje koje je uzelo na sebe grijehe svijeta. Naši grijesi prikovani su s njim na Golgoti, na križu srama, sablazni i smrti.

Isus Krist je umro zbog naših grijeha. Uskrsnuo je zbog našeg opravdanja. Umro je i uskrsnuo da bi nas spasio od pakla i vječne propasti, da bi nam podario život vječni.

Da, Bog je tako ljubio svijet da je dao svoga jedinorođenog Sina da ne pogine nijedan koji u nj vjeruje, već da ima život vječni. (Biblija, Ivan 3,16)

Dragi čitatelju! Bog te ljubi! Bog je za tebe dao svoga Sina, Isusa Krista! Bog ti želi oprostiti tvoje grijehe! Bog te želi spasiti! Bog ti želi podariti život vječni! Bog nam je u Isusu Kristu podario najbolju vijest koju je čovječanstvo ikada čulo i vidjelo! Da, to je ta najbolja vijest za svaki dom!


Božji uvjeti spasenja


Spasenje je u potpunosti Božje djelo. Spasenje je dar Božji nama ljudima. Spašeni smo Božjom milošću, po vjeri - nikakvim ljudskim djelima, htijenjem i zalaganjem.

Da, milošću ste spašeni, po vjeri. To ne dolazi od vas; to je dar Božji. To ne dolazi od djela, da se tko ne bi hvalisao. (Biblija, Efežanima 2,8-9)

Bog je taj koji spašava grešnike. Bog je postavio uvjete spasenja. Svidjelo se to nama ili ne, Bog traži priznanje naših grijeha, vjeru u Spasitelja i Gospodina Isusa Krista i podložnost Isusu Kristu kao Gospodinu.

Ako ustima svojim priznaješ Isusa Gospodina i srcem svojim vjeruješ da ga je Bog uskrisio od mrtvih, bit ćeš spašen. Vjera srca postiže pravednost, a priznanje usta spasenje.
(Biblija, Rimljanima 10,9-10)


Nažalost, mnogi ne pristaju na Božje uvjete spasenja. U Boga ne vjeruju. Sami žele biti tvorci svoje sreće. Sebe smatraju dobrima, boljima od drugih, bez potrebe za spasenjem. Ali… brige postaju teže, a problemi sve veći.

Dragi čitatelju, prihvati Božje uvjete spasenja. Priznaj da si grešnik kojemu treba Spasitelj. Priznaj svoje grijehe. Vjeruj u Isusa. Zazovi ime Gospodnje i Bog će te spasiti.


Život vjernika


Mnogi su priznali svoje grijehe Bogu, zazvali su ime Gospodnje i vjerom u Isusa Krista našli svoga Spasitelja i Gospodina. Sada žive životom vjere i ugađaju Bogu.

A bez vjere nemoguće je Bogu ugoditi, jer onaj koji želi pristupiti Bogu mora vjerovati da postoji Bog i da nagrađuje one koji ga traže. (Biblija, Hebrejima 11,6)

Vjernik sam. To znači živjeti s potpunim pouzdanjem u Boga. Spašen sam. Otkupljen. Opravdan. U miru s Bogom. Imam život vječni. Bog me prihvaća kao svoje dijete. Njegov sam, zapečaćen Duhom Svetim. U mom se životu očituju plodovi Duha, plodovi dostojni obraćenja. Na putu sam prema nebu jer ovaj dom na zemlji nije moje trajno prebivalište i konačno odredište.

Bog mi je podario život smisla. Sretan sam. Uživam služiti Bogu i bližnjemu. Pripadam Crkvi. U zajedništvu sam s drugim vjernicima. Čitam i prihvaćam Bibliju kao Božju riječ, kao jedini temelj i mjerilo moje vjere i prakse. Molim se Bogu. Zahvaljujem Bogu. Ponizna srca priznajem svoje grijehe Bogu i uživam u Božjem oprostu. Ljubim bližnjega, blagoslivljam one koji me progone, poštujem autoritete, molim za vlast. U svemu nastojim proslaviti Boga.

Svjedočim o Isusu Kristu. Naviještam Radosnu vijest svakom stvorenju. Vjerujem u život vječni, u uskrsnuće, u ponovni dolazak Isusa Krista u slavi, u Božji sud, u novo nebo i novu zemlju gdje vladaju ljubav i istina, pravda i pravednost. I zbog toga me mrze, progone i ubijaju.

Životni put vjernika često je posut drvljem i kamenjem. Bog nam nije obećao život bez boli i patnje. Nije nam obećao život blagostanja. Bog je obećao da je s nama u sve naše dane. U dobru i zlu. Bog je naš mir, naša radost, naša nada i naš život. Sigurni smo u naručju nebeskog Oca. Ništa nas ne može rastaviti od ljubavi Božje.

Dragi čitatelju, jesi li istinski, biblijski vjernik?


Copyright © Svaki Dom